Talat Xhaferi do të merr pjesë në Konferencën evropiane të Këshillit të Evropës

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, më 24 tetor të vitit 2019 do të marrë pjesë në Konferencën evropiane të kryetarëve të parlamenteve të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës në Strasburg, Francë.
Në konferencë do të marrin pjesë kryetarët e parlamenteve të 47 vendeve anëtare të Këshillit të Evropës, si edhe kryetarët e asambleve ndërkombëtare.
Përveç pjesëmarrjes në konferencën e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, gjatë qëndrimit në Strasburg, Kryetari Xhaferi do të realizojë takim me Kryetarin e Parlamentit evropian, David Sasoli, me kryetarin e Komisionit për Punë të Jashtme të PE, Dejvid Mekalister dhe me eurodeputetë tjerë.