“Ti je lulediell” Klinikës të sëmundjeve të fëmijëve në Shkup i dhuron 62.000 euro!

Fond prej 62.000 euro, që janë të mbledhura në sajë të humanizmit të njerëzve  që kanë veshur bluza “Ti  je Luledielli” në fushatën në Maqedoni për solidaritet, dashuri dhe vëmendje për fëmijët, këtë mjete të grumbulluara janë të dedikuara  për blerjen e pajisjeve spitalore dhe pajisje projektuar për Departamentin e hematoonkologija në Klinikën e Fëmijëve në Shkup , deklaroi  ministri i Shëndetësisë Venko Filipce.

Përkatësisht, shoqata humanitare “Ti je një luledielli” sot shënoi  fundin e fushatës humanitare.

Me këtë rast, Filipce vuri në dukje se me qëllim të përmirësimit të kushteve për pacientët, beson se është e nevojshme  për pacientet tonë  të vegjël, kjo është veçanërisht e rëndësishme për të mbështetur edhe nga grupet e interesit dhe do të mirëprite shumë.

– Fondacioni ka një ide dhe ka besim të mjaftueshëm me njerëzit me sakrificën e tyre që në vetvete nis fushatën humanitare e cila nuk njeh kufij dhe tenton të përhapet  gjerësisht në rajon. Nisur nga Tiranë, ka vazhduar në Prishtinë, sot jemi këtu në Shkup, e bëmë kurorëzimin e fushatës që rezultoi në blerjen e pajisjeve spitalore teknologjike që mungonte në Departamentin e onkohematologija, the Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi.

Ai vuri në dukje se kur Fondacioni ju drejtua  Kuvendit, ata e pranuan pa hezitim që të bashkoheshin në kampanjën.

– Unë e di se kjo nuk do të zgjidhë të gjitha pyetjet që i ka shëndetësia jonë, punëtorët tona të shëndetësisë, fëmijët tanë të dashur, por le të këtë një rënë në det, të jetë një rën që do të nisë valën që do të përhapet dhe nxiti zemrat dhe mendjet të gjithë ata që janë që në mënyrë të ndyshme ata mund të kontribuojnë me veprat dhe veprimet e tyre në ndërtimin e një bote më njerëzore, një shoqëri më humane dhe një jetë dinjitoze për të gjithë, theksoi Xhaferi.

Drejtoriesha  e  Klinikës Pediatrike Katerina Stavriq tha se me këtë donacioni janë furnizuar  10 infuzion Pompat, gjashtë monitorë, dy aspiratorë, dy peshore, një makinë për kontrollë ehoscenografski dhe makinë pastrimi, duke shtuar se ajo do të ketë të monitorimit në mënyrë më moderne pacientet e sëmurë me sëmundje të rënda.