Trondit pornostarja: Jam përdhunuar nga ministri i Brendshëm

“Jam përdhunuar nga Salvini”. Kjo është fraza e postuar nga pornostarja italiane Velantina Nappi në Instagram. Por, Nappi në fakt i referohet një përdhunimi “kulturor” në një artikull të gjatë dhe të komentuar. Por është e qartë se postimi i evidentuar në mënyrë provokuese, ka shkaktuar polemika të shumta.

“Përdhunimi” i Salvinit konsiston në “rehabilitimin e keq të kulturës identifikuese, nacionaliste, atë të përfaqësuar nga treshja Zoti-Atdheu-Familja”. Pornostarja denoncon “gjuhën e ashpër dhe tonin e dhunshëm”, i cili, sipas saj, po sjell “një kulturë fisnore që prodhon dhunë kundër tjetrit”.