Vdes ish-gazetarja e BBC’së, e para muslimane e Azisë që u ngrit në krye të gazetarisë….

Ish-gazetarja e BBC dhe Channel 4, Tazeen Ahmad ka ndërruar jetë në moshën 48 vjeçare pas një beteje me kancerin.

Ahmad e cili punoi si reportere korrespodentë e huaj në Britani dhe SHBA ndërroi jetë të mërkurën në mbrëmje.

Ahmad ishte ndër gratë e para myslimane të Azisë që u ngrit në krye të gazetarisë britanike ndërsa fitoi edhe çmime të shumta për punën e saj.

Në një deklaratë ku njoftuan vde kjen e saj vëllezërit e Ahmedit thanë: “Ne jemi jashtëzakonisht krenarë për gjithçka arriti si nënë gazetare dhe shkrimtare.