Virusi korona, Norvegjia ndan 3.2 milion euro për Maqedoninë, Serbinë dhe Malin e Zi

Sekretariati për Çështje Evropiane me aprovim të Qeverisë ka kërkuar nga komisionari për Zgjerim, Oliver Varhej që shpërblimi prej 50 milion eurove për zbatimin e reformave në Maqedoninë e Veriut të përdoren për menaxhimin e krizës me virusin Covid-19, këtë vendim e shpalosi sot në konferencë për shtyp, zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani.

Osmani mes tjerash njoftoi se qevria norvegjeze ka ndarë një fond prej 3.2 milion eurove për Maqedoninë e Veriut, Serbinë dhe Malin e Zi për ballafaqimin me epideminë e virusit korona.