VMRO-DPMNE premton rinovim të plotë të energjetikës në Maqedoni

Maqedonia duhet të qëndrojë në këmbë. Shteti duhet të jetë ekonomikisht dhe energjikisht i fortë dhe i pavarur. VMRO-DPMNE ka një plan për rindërtimin e Maqedonisë, i cili parashikon rinovimin e plotë në fushën e energjitikës, thuhet në kumtesën e sotme te VMRO-DPMNE-së.

-Strategjia jonë është për gazifikim të plotë të Maqedonisë, disponueshmërinë e gazit natyror për të gjitha familjet, industrinë, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, institucionet arsimore dhe sociale si dhe institucionet shëndetësore. Për më tepër, ne premtojmë dhe angazhohemi për përdorim më të madh të burimeve të energjisë së rinovueshme.

– Ndërtimi i një turbine me erë në Miravci dhe sistem për ruajtjen e energjisë nga turbina me erë në Bogdanci, si dhe kredi pa interes dhe grante për instalimin e fasadave të reja energjitike efikase, dritare, izolim të dyshemesë dhe çati. Angazhohemi për blerjen e pajisjeve për minierat e REK Bitola dhe zgjatjen e jetës së termocentralit TC Oslomej duke hapur miniera të reja si dhe gazifikimin e TEC Negotino, thonë partia.

Ata shtojnë se do të realizohet PPP për ndërtimin e Termocentralit Lindor, në mënyrë që të forcohen më tej kapacitetet e energjisë dhe të zvogëlohet nevoja për import të energjisë elektrike. Maqedonia, një vend me energji të qëndrueshme, është detyrimi ynë, dhe ne jemi të përkushtuar në këtë!

Mbaroi koha e politikave të këqija në energjetikë dhe vjedhjes së parave nga REK Manastir, dhe kapaciteteve të tjera energjetike në Maqedoni. LSDM-ja ka treguar se ata mund të kryejnë vetëm më shumë krime, ata mund të bëjnë më shumë korrupsion. Le t’i japim fund përkuljes së kurrizit.

Drejtohu Maqedoni! Zgjidh rinovim!