Xhaferi flet shqip në kuvend

Seancën për inaugurimin e presidentit të ri Stevo Pendrovski, kryeparlamentari Talat Xhaferi e udhëhoqi në gjuhën shqipe. Ata që nuk kuptonin mbanin kufje për të dëgjuar përkthyesin. Por, ish-presidentët Branko Cërvenkovski dhe Gjorge Ivanov nuk po përdornin kufje. Xhaferi deri në fund seancën e udhëhoqi në shqip, teksa të pranishëm ishin edhe katër presidentët e shteteve fqinje, Aleksandar Vuçiq, Ilir Meta, Hashim Thaçi dhe Ruman Radev.