Zaev dhe Ademi për SASHK, do t’i ftojmë në bisedime të reja javën e ardshme

Negociatat me Sindikatën SASHK do të vazhdojnë, tha kryeministri Zoran Zaev dhe premtoi se do të gjendet zgjidhje që të mos vijë deri te greva e paralajmëruar për në muajin e ardhshëm. Sindikata dje nuk e pranoi rritjen e paralajmëruan nga ana e Qeverisë, prej 10% për në prill të vitit të ardhshëm, me kërkesë që rritja të jetë në janar, ndërsa në ndërkohë të negociohet për rritje më të madhe. Edhe Ministri i arsimit, Arbër Ademi, paralajmëroi se gjatë javë së ardhshme do të thërras përfaqësuesit e SASHK-ut në bisedime. Ai rikujtoi se deri më tani dy herë tashmë janë rritur pagat dhe se është ofruar rritje e pagave në prill të vitit të ardhshëm.