Zaev dhe Cipras fitues të çmimit Ndërkombëtarë për paqe

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe ai i Greqisë Aleksis Cipras janë fitusit e çmimit Ndërkombëtarë për paqe në Vestfalia, në të cilin do tu ipet mirnjohje për arritjen e marrëveshjes së Presës, me të cilin u zgjodh problem i emrit.

“Aleksis Cipras dhe Zoran Zaev arritën marrëveshje diplomatike. Me arritjen e marrëveshjes për problemin shumë shekullorë rreth emrit të Maqedonisë duke kontribuar për stabilitet të të gjithë ballkanit”, deklaroi d-r Rajnhard Zinkan, udhëheqës i Shoqërisë Ekonomike në Vestfalia.

Zankan veçoi se që të dy ish kryeministrat gjatë arritjes së marrëveshjes kanë lënë anash intereset politike dhe prioritet i tyre ka qenë e ardhmja e vendit.

“Pa Ciprasin dhe Zaevin, pyetja rreth emrit nuk do të zgjidhej dhe mosmarveshja do të vazhdonte ta destabilizonte të gjithë Ballkanin”, shtoi Zinkan.