Zaev sot në Kuvend do të dorëzon propozimet për ministra dhe zv/ministra të ri

Kryeministri Zoran Zaev pritet që sot të paraqesë në Kuvend propozimet për postet bosh të kabinetit. Ende nuk dihet se kur do të mbahet seanca plenare për të zgjedhur ministrat e rinj dhe zëvendësministrat.

Siç njoftoi dje Zaev pas mbledhjes së Kuvendit Qendror të LSDM-së, Nina Angelovska është nominuar për ministre e re e Financave, Elizabeta Naumovska është zv. ministre e Arsimit dhe Shkencës, dhe Kire Kolimishevski është nominuar për zv. ministër i ri i Ekonomisë.

Naumov po niset për një pozicion të ri, domethënë ai do të jetë Drejtori i Bankës së Maqedonisë për Mbështetje dhe Zhvillim. Nedzat Mehmedoviq është emëruar si zv. ministër i Ministrisë së re të sistemit politik dhe marrëdhënieve mes bashkësive.