Zv. ministri REXHEPI takohet me ekspertin e huaj: Ministria e Transportit e mirëpret riorganizimin e administratës publike në shërbim të qytetarëve

Administrata publike të jetë sa më e shpejtë për t’a shërbyer qytetarin.

Ky sukses mund të arrihet mes tjerash edhe përmes një riorganizimi të ri në ministrin e Transportit ku administrata publike të gjitha shërbimet do ti jepte në formën më të shpejt deri tek qytetarët dhe kompanit.

Kjo ishte një nga tema kryesore e takimit në Shkup mes zëvëndesministrit të Transportit dhe Lidhjeve të Maqedonisë Veriore, Bekim Rexhepi me ekspertin e huaj, Aleksandrs Antonovs.

Në komunikatën për media thuhet se dy bashkëbiseduesit kanë shprehur mbështjetje ndaj reformave të administratës publike në Maqedoninë e Veriut nën mbështetje të Bashkimit Evropian.

Më poshtë e keni komunikatën e plotë:

Takim pune me Aleksandrs Antonovs, ekspert i analizës funksionale dhe riorganizimit shtetëror.

Në këtë takim u prezentuan shembuj për riorganizimin e administratës publike në kuadër të Ministiris për transport dhe lidhje, me qëlim rritjën e efikasitetit dhe efektivitetit i administratës publike. U shkëmbyen mendime dhe përvoja lidhur me riorganizimin edhe organeve tjera shetërore.
Projekti për reformat të administratës publike zbatohet me mbështetjen BE-së